Het autorijbewijs bestaat uit een tweetal onderdelen, namelijk theorie en praktijk. Tijdens het praktijkexamen rij je in de auto waarin je gelest hebt. En de laatste lessen voor dit examen oefenen we examenroutes en oefeningen. Zodat jij je goed kunt voorbereiden.

Theorie

Door zelf aan de slag te gaan met een bij de rijschool te verkrijgen boek, kun jij je theorie-examen gaan doen. Daarbij mag je gebruik maken van een DVD en boekjes van de rijschool. Om te testen of jij klaar bent voor het examen.

Word je liever begeleidt bij de theorie? Dan krijg je klassikaal les en een proefexamen. Als hiernaar je voorkeur naar uitgaat ,laat het me even weten.

Praktijk

Het examen voor de auto wordt getoetst volgens de richtlijnen van het CBR, het zogenaamde " Nieuwe Rijden". Daarbij speelt het milieu-aspect en de veiligheid voor de bestuurder en mede-weggebruikers een belangrijke rol.

Ook moet je enkele " bijzondere verrichtingen" met de auto laten zien. De rit en deze verrichtingen staan centraal in het praktijkexamen.

Een tussen tijdse toets behoort ook tot de mogelijkheden. Je  rijdt dan een volledig rij-examen met de daarbij behorende bijzondere verrichtingen. Worden deze bijzondere verrichtingen tijdens deze toets als voldoende beoordeeld, dan krijgt je vrijstelling van de bijzondere verrichtingen tijdens het ‘echte’ examen. En hoef je alleen nog maar het rijden op de openbare weg te doen.

Voordat je examen doet voor de auto dien je eerst het theorie-certificaat auto te behalen.